Sevgili bir erkek olarak bazı noktalarda daha dikkatli düşünmen ve aileni koruman gerekirdi.
Çok genç evlenmiş olsan, sana içinde kalanların yanlış yollar gösterdiğini söyleyebilirdim ancak son derece normal bir zamanda evlenmişsin.
Şimdi yaşadığın hayat, aslında her iki tarafın da seni mutlu etmediğini gösterdi bana. Ne evinde eşinle mutlusun, ne birlikte olduğun kadınla. O zaman sana şu soruyu sormak gerekiyor: Sen ne istiyorsun, ne arıyorsun?
Öyle olsaydı, böyle olsaydı, öyle yapsaydı da, böyle deseydi ile hayat geçmez. Hayatına dair bir karar verip uygulamak zorundasın. Birlikte yaşadığın kadın için de aslında pek iyi fikirlerin yok. Bir paragrafta kaç adamla yattığını sayamadım, peki seni orada tutan ne?
Bak sevgili kardeşim, hayat herkesin seçimlerinde oluşur ve biz yaptığımız seçimlerin bedelini öderiz. Ancak sen yaptığın seçimlerin bedelini çevrendeki insanlara da ödetiyorsun. Senin ne hakkın var gencecik bir kadının hayatını böyle kötü bir hale getirmeye? Ne hakkın var çocuğunu ve karını yalanlarla yaşamaya mecbur etmeye, başlarını öne eğdirmeye? Sen zannediyor musun ki, eşinin haberi yok? Vardır, çoktan kulağına gitmiştir. Kadın, küçücük bir çocukla ortada kalmaktan korkmuştur, şartları uygun değildir de senin popona şöyle sağlam bir tekme vuramıyordur. Kim bilir ne acı çekip içine atıyordur?
Bak kardeşim, kul hakkı diye bir şey var. Allah’a inanıyorsan, onun yanına kul hakkıyla gitmeyeceksin. Madem eşinden soğudun, o zaman o kadının da hayatını en iyi şekilde sağlayıp, bırakacaksın.
Başkalarının hayatlarıyla oynama hakkını kendinde nasıl görürsün? Sen dönüp hiç kendine bakıyor musun? Demiyor musun ben kimim ki, canım isterse gidip orada yaşayayım, canım isterse burada, bu iki kadın da hep beni sevsin, hep bana kucak açsın. Yok öyle bir dünya!
Sen şimdi bırak öyle savrulup durmayı da, aklını başına topla. Ya eşini boşa, ailenin güvencesini sağla ve git ne istiyorsan öyle yaşa; ya evine dön, eşini kucakla ve seni her fırsatta aldatmaya meyilli bir kadınla hayatını geçirmekten vazgeç veya hem eşini bırak, hem o kadını, git kendine yeni bir hayat kur! Hangisini seçersen seç, aklında tut ki; sen kimsenin hayatını canının istediği gibi yönlendirme hakkına sahip değilsin!
Hayırlı olanı seçmen umuduyla…
Candan Ünal